Pensioen

Heb ik recht op pensioen?

Afhankelijk van je arbeidsovereenkomst bouw je pensioen op.

Uitzendovereenkomst Fase A

Heb je een uitzendovereenkomst (Fase A) bij Bouw Support Nederland? Dan bouw je vanaf je 21-ste jaar (wanneer je minimaal 26 weken voor Bouw Support Nederland hebt gewerkt) pensioen op via de BASIS regeling. Maqqie neemt de gehele premie voor haar rekening. Je betaalt dus zelf geen pensioenpremie, maar bouwt wel pensioen op. Je ontvangt periodiek een pensioenoverzicht. Meer informatie over de BASIS regeling staat op de website van pensioenmaatschappij StiPP. Na 78 weken te hebben gewerkt val je onder de PLUS regeling. Maqqie betaalt dan 2/3e deel van de premie voor jou en je draagt zelf 1/3e deel bij. Dit houden zij in van je salaris en dat staat vermeld op jouw loonstrook.

Arbeidsovereenkomst Fase B/C

Heb je een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd (Fase B) of onbepaalde tijd (Fase C) bij Bouw Support Nederland? Dan bouw je vanaf je 21-ste jaar pensioen op via de PLUS regeling. Maqqie betaalt 2/3e deel van de premie voor jou en je draagt zelf 1/3e deel bij. Dit houden zij in van jouw salaris en dat staat vermeld op je loonstrook. Periodiek ontvang je een pensioenoverzicht. Meer informatie over de PLUS regeling staat op de website van pensioenmaatschappij StiPP.

Wie is Maqqie?

Wij hebben ervoor gekozen om het juridisch werkgeverschap uit te besteden aan Maqqie.
Bezoek de website van Maqqie voor meer informatie!

Wie is StiPP?

In Nederland krijgt iedereen een AOW-uitkering van de overheid als basispensioen. Je bouwt daarnaast een aanvullend pensioen op bij StiPP. Deelname aan de pensioenregeling van StiPP is verplicht voor iedereen die werkt als uitzendkracht, payroller of gedetacheerde.

Pensioenoverzicht

Ieder jaar ontvangt je van StiPP een overzicht, het Uniform Pensioenoverzicht (UPO). Op dit pensioenoverzicht staat de hoogte van het pensioenkapitaal. En wat het mogelijke pensioenkapitaal is als je door blijft werken tot jouw pensioendatum.

Mijnpensioenoverzicht.nl

Nadat je jouw eerste pensioenoverzicht hebt ontvangen, vindt u uw AOW- en pensioengegevens ook op www.mijnpensioenoverzicht.nl. Niet alleen het pensioen dat je bij StiPP hebt opgebouwd staat daar, maar ook het pensioen dat je bij andere pensioenfondsen hebt opgebouwd. De gegevens op deze website worden jaarlijks bijgewerkt. Je hebt een DigiD nodig om in te loggen.

error: Bouw Support © 2023